4 Kasım 2008 Salı

Bangkok Dangerous - (Zor Karar)



Bangkok Dangerous - (Zor Karar)
Çok çok güzel bir film değil...Aksiyon sınırda,biraz mantıksızlık Nicolas Cage'den daha farklı bir beklentisi olunca insanın film biraz boş geldi.
Elinize geçtiyse izleyin ama çokta gerekli değil.
Genede emeğe saygı...

Gitmek filmi Tokyo Uluslararası Film Festivali'nde en iyi Asya filmi ödülüne layık görüldü.




Son Yıllarda Yükselişe Geçen Türk Sineması Uluslarası Festivallerde de Adından Söz Ettiryor. Türk Yönetmenlere Verilen Son Ödül Tokyo'dan Geldi.Son yıllarda yükselişe geçen Türk sineması uluslarası festivallerde de adından söz ettiryor. Türk yönetmenlere verilen son ödül Tokyo'dan geldi.
Hüseyin Karabey'in Gitmek filmi Tokyo Uluslararası Film Festivali'nde en iyi Asya filmi ödülüne layık görüldü. Yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi olan Gitmek gerçek bir hayat hikayesini anlatıyor. Filmde, bir film setinde tanışan ve birbirlerine aşık olan biri Türk diğeri Iraklı iki oyuncunun aşkları anlatılıyor. Başrol oyuncuları Ayça Damgacı ve Hama Ali Han filmde kendilerini oynuyor. Han'ın Irak'a dönmesinden sonra Damgacı onu aramak için yola çıkıyor.Gitmek daha önce de Tribeca Filim Festivali ve Uluslararası İstanbul Filim Festivali'nde de ödül almıştı.

Çağrı yeniden çekiliyor



1977 Hollywood yapımı Çağrı filminden sonra, Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını anlatan bir büyük proje daha geliyor. 'Barış Mesajcısı' (The Messenger of Peace) adıyla hazırlanacak film, başrolünü Anthony Quinn'in oynadığı ve yönetmenliği Mustafa Akad'ın yaptığı Çağrı'nın yeniden çekimi olacak. Çağrı'nın yapımcılarından olan, yeni filmin yapımcıları arasında da yer alan Oscar Zoghbi, 'Akad'ın çalışmasına saygı duyuyoruz; ancak sinema teknolojisi 1970'lerden bu yana çok gelişti. Yeni filmde ilk filmin ana mesajları modern tekniklerle çekilecek.' dedi. Senaryoyu hazırlayan Ramsey Thomas da yazılı açıklamada '21. yüzyılda izleyicileri duygusal olarak İslam'ın doğuşunu sağlayan maceranın içine çekecek bir filme ihtiyaç olduğunu' söyledi. Filmin üreticileri ise film hakkındaki detayların kısa bir zaman içinde kamuoyuna duyurulacağını belirttiler.

'Üç Maymun' a bir ödül de İsrail'den




Yönetmen Nuri Bilgi Ceylan'ın 'Üç Maymun' filmi, İsrail'de düzenlenen '24'üncü Uluslararası Haifa Film Festivali'nde 'en iyi film' ödülüne değer görüldü. 61'inci Cannes Film Festivali'nde 'en iyi yönetmen' ödülünü kazanan Ceylan'ın filmi, '24'üncü Uluslararası Haifa Film Festivali'nde, yönetmen David Fisher, Avrupa Film Akademisi üyesi Lissy Bellaiche, Actress Evgenia Dodina, Phylis Mollet, Yönetmen ve Sinema yazarı Irit Shamga'dan oluşan uluslararası jüriden tam not aldı. Festival'de 'en iyi film' ödülünü kazananan 'Üç Maymun', 16 Kasım'da yapılacak olan 'Uluslararası Selanik Film Festivali'nin açılışında da gösterilecek.

2 Kasım 2008 Pazar




Nicolas Cage Amerikalı oyuncu. Gerçek adı Nicholas Kim Coppola (doğ. 7 Ocak 1964).
1995 yılında En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülünün sahibi olmuştur.
Çocukken birçok oyun ve televizyon şovlarında yer alan Nicolas Cage, bir yaz tatili sırasında San Fransisco 'daki Amerikan Konservatuarı'nda tiyatro eğitimi aldı. Los Angeles'ın kenar mahallelerinden birinde dünyaya gelen Cage, özellikle sürekli, depresyon 0 geçiren annesinin ilgisizliğinden kaynaklanan kötü aile koşulları içerisinde büyüdü. Okuldan nefret ederek bir an önce okulu bitiren oyuncu, ilk olarak kısa dönem TV dizilerinde oynadı. 1982 yapımı " Fast Times at Ridgemont High " filminde küçük bir rol alan Cage böylece sinemaya ilk adımını atmış oldu.
Esas ismi Nicolas Coppola olan ve ünlü yönetmen Francis Ford Coppola nin yeğeni olan Cage, amcasının " Rumble Fish " ( 1983 ) adlı filminde rol aldı. Aynı yıl kendisini yıldızlığa yükselten filmi " Valley Girl "de oynayan oyuncu, yine yönetmenliğini amcası Coppola'nın yaptığı ve başrolünde Kathleen Turner'ın da yer aldığı " Peggy Sue Got Married " adlı filmde rol aldı.
Deneysel performansları tercih eden yetenekli oyuncu, stüdyo filmlerinden, medyatik gösterilerden ve Hollywood eleştirmenlerinden kaçmayı hep başardı. Cher ile birlikte rol aldığı Norman Jewison'un "Moonstruck"( 1987 ) adlı dönemin aşk filmlerine yeni bir soluk getiren filmde oynadı.
Bu filmdeki performansı ile Coen Kardeşlerin dikkatini çeken Cage, yönetmenlerin " Raising Rizona " adlı filminde yer aldı. Bu iki filmle giderek ünlenen oyuncu, 1990 yapımı " Vampire's Kiss " ve 1992 yapımı " Honeymoon in Vegas " adlı filmlerle çıkışını sürdürdü.
Artık film başına 4 milyon dolar gibi yüksek rakamlar alabilen bir oyuncu haline gelen Cage, Mike Figgis'in bağımsız yapımı "Leaving Las Vegas" ( 1995 ) da düşük bir ücretle görev aldı. İntihar etmeye karar veren bir alkoliği canlandırdığı filmle En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar Ödülü'nün sahibi oldu.
Daha sonraki senelerde genellikle aksiyon filmlerinde izlediğimiz oyuncu, Sean Connery ile başrolü paylaştığı " The Rock ", mahkumlarca kaçırılan bir uçağın içerisinde azılı katillerle mücadele eden kahraman eski polisi canlandırdığı " Con Air ", John Woo'nun yönetmenliğini üstlendiği ve başrollerinde John Travolta'nın yer aldığı " Face/Off "ta rol aldı.
Meg Ryan'ın da rol aldığı romantik bir film olan ve ünlü Alman yönetmen Wim Wenders'in " Wing of Desire " adlı filminden esinlenen " City of Angels " ile tarzını değiştiren Nicolas Cage, " Snake Eyes " filmiyle aksiyon filmlerine dönüş yaptı. "Nosferatu, Bir Dehşet Senfonisi" adlı sessiz korku filminin yapılışını konu alan " Shadow of the Vampire "ile yapımcılığa yönelen Cage, 2000 yapımı " Gone in 60 Seconds " için 20 milyon dolar aldı
Oyuncu, aynı yıl içinde çekilen " Aile Babası " isimli filmde, yoğun bir iş yaşamı ile güzel, huzurlu bir yuva arasında seçim yapmak zorunda kalan Jack Campbell karakterini canlandırdı. 2001 yılında " Corelli'nin Mandolini " isimli filmde 2.Dünya Savaşı sırasında bir Yunan adasında köyün güzeli Pelagia'ya aşık olan İtalyan askerini canlandıran oyuncunun son çalışmaları arasında " Ghost Rider ", "The Wicker Man " ve " World Trade Center " isimli filmler yer alıyor.