16 Mart 2009 Pazartesi

HAMSİLERİ BÖYLE DİZECEKSİN TEPSİYE!

Merhaba,Size çok güzel bir pilaki tarifi veriyorum.Hem malzemeye, hem de dizilişe özen gösterirseniz harika oluyor.Afiyet olsun.
Hamsi Pilaki (kaşarlı) Malzeme : (4 kişilik )
½ kg hamsi
1 kuru soğan
Domates (iri, olgun)
2 adet yeşil biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
100 gr eski kaşar
Tuz
Karabiber
Yapılışı :
Hamsileri kılçıklarını çıkararak temizle, yıka, durula
Kapaklı teflon tava veya pilav tenceresine yağı koy
Yemeklik kıyılmış soğanı öldür
Küçük doğranmış yeşil biberi ve domatesi ekle, az daha kavur
Malzemenin birazını bir kaba ayır
Hamsileri, kuyruk merkezde, yıldız gibi tavaya/tencereye diz
Kalan malzemeyi üste ser
Tuz ve karabiberi ekle
Kapağını kapat, kısık ateşte 10 dakika pişir
Rendelenmiş kaşarı üstüne serp, 5 dakika daha pişir
Sıcak olarak servis yap
Dizilişi :

Şimdi de hamsileri nasıl dizeceğinizi gösterelim.Tavanız küçükse üçüncü diziliş tavsiye edilir.
HAMSILERI BÖYLE DIZECEKSIN TEPSIYE



3 yorum:

  1. :))
    Ahaha alemsin ya.. bende oturmuş tarif aslıyorum..

    Ben bunları çif ve dizmeden de yerim yahu:))

    YanıtlaSil
  2. Ah, ayrıca klavye değiştirdiğim için hatalı yazıyorum kusura bakmayın..

    Şöyle olacak doğrusu:
    "
    :))
    Ahaha alemsin ya.. bende oturmuş tarif alıyorum..

    Ben bunları çiğ çiğ ve dizmeden de yerim yahu:))"

    YanıtlaSil
  3. Digital Kelebek:

    ben anladım demek istediğini resimleri gördükten sonraki heyecanına verdim...Ama klavye hatasıysa oda kabulümüz :p

    YanıtlaSil